söndag 17 februari 2008

Chocolate Chip Cookies à la Josefine

4.7 dl mjöl
½ tsk bakpulver + ½ tsk salt
½ tsk kardemumma
150 g smör
2 dl farinsocker + 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg + 1 äggula
100 g Marabou-Mjölkchoklad + 100 g Marabou-Mörkchoklad

1. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma & vaniljsocker i en skål.
2. Sisådär-smält smöret och blanda ner de olika sockren.
3. Tillsätt ägget+gulan i smör/socker-mixen.
4. Rör i den "torra"-blandningen.
5. Hacka chokladen och blanda ner.
6. Klutta ut på en bakplåtspapper-klädd plåt och platta till lite. (4-5 cm i diameter)
7. Grädda i typ 10-13 minuter i 175 grader.

Serveringsförslag: Mjölk för fan!

Kalla mej Jamie, Nigella, Mat-Tina because it's my cookies!

2 kommentarer:

Anonym sa...

du måste testa min mammas chocolate cookies! När jag dör vill jag bli begravd med en låda sånna! Skulle jag kunna få ta med mig några av dina kakor då med kanske? ;)

Anonym sa...

Dom där såg ju inte speciellt goda ut ;) fy fan säger jag bara!

Hur smart är det att dela med sig utav sitt alldeles egna koncept btw?